Kom igång!

1

Har du en plan?

För att använda pcSKOG behöver du ha en skogsbruksplan i digitalt format, en så kallad plan-fil. Plan-filen är en digital version av din skogsbruksplan. Om du inte har en digital plan-fil kan du alltid vända dig till den som du beställde skogsbruksplanen av och be att få en digital kopia.
2

Hur fungerar pcSKOG?

pcSKOG är uppbyggt kring ett pc-program. I programmet kan du hantera din skogsbruksplan och ta del av kartmaterial. Du kan skriva fram tillväxten på din plan årligen, redigera dina avdelningar och göra kartutskrifter. Om du väljer tillvalet ”App” så kan du även ha planen i en app och göra ajourhållning i den. Vi rekomenderar tillvalet ”App”, där kan du göra det mesta av ditt planunderhåll på ett smidigt sätt.
3

Skicka in din plan till oss!

PcSKOG erbjuder en kostnadsfi kontroll av din plan. Bifoga planen i formuläret för att få en bedömning på hur välmående din plan är. Om planen inte fungerar att bifoga, döp om planen till ”.zip”. Exempel: Lillånäset1_6.zip
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]

Gård

2000kr12 mån

Ger tillgång till pcSKOG Gård för installation på flera datorer

  • List item

Företag

Offertkr12 mån

Ger tillgång till Enterprise versionen för 5 användare och uppåt.

  • List item
  • List item
  • List item

Vanliga frågor och svar!

Vad är skillnaden mellan pcSKOG Gård och pcSKOG Proffs?

I grunden är det samma program i pcSKOG Proffs ingår vissa redigeringsverktyg som är användbara om man arbetar mycket med kartiredigering. En annan skillnad är att modulen Operativ Planering, pcSKOGs traktplaneringsverktyg, är exklusivt för Proffs-versionen. Här kan du skapa egna traktdirektiv som du sen kan uppdatera din skogsbruksplan med. Till pcSKOG Proffs kan man även koppla fler produkter som Planhotell och Digital Skogsägare.

Vem äger skogsbruksplanen?

Det är alltid du som beställare av skogsbruksplanen som äger den. Även om du väljer att anvnda pcSKOG som program för att ajourhålla din plan så delar vi aldrig planen med tredje part utan att först ha din tillåtelse. Om du avslutar ditt abonemang hos oss är planen och alla de ändringar du gjort fortfarande dina.

Kan jag använda min drönare ihop med skogsbruksplanen i pcSKOG?

Ja, med de flesta drönare kan du det. Utifrån skogsbruksplanen kan du exportera dina beståndsgränser (KML-format) och ha som bakgrund i drönarkartan. Du kan även lägga in de ortofoton du skapar med drönare som bakgrundskartor i pcSKOG programmet.

Vilka kartor kan jag se i programmet?

I pcSKOG kan du ta del av samtliga skogsstyrelsens kartor, inklusive kartmaterial baserat på laserdata. Du kan även se fornminneskartor, fuktighetskartor, historiska ortofoton, jordartskartor med mera över din fastighet. Allt på ett ställe.

Jag har en Garmin jakt-gps, kan jag använda den ihop med pcSKOG?

Ja, det kan du. Du kan sätta ut punkter och göra spår med din Garmin-enhet och sedan övereföra till din skogsbruksplan med pcSKOG Gård. Spår och punker kan du även göra med pcSKOGs app.

Vad händer med ändringar jag gjort i skogsbruksplanen om jag säger upp mitt abbonemang?

Du behåller självklart alla ändringar i din plan, även om du säger upp pcSKOG.

Ta kontakt

Steve Bass

0703771777